Att starta en flyttfirma och bygga en hemsida för den

Funderar du på att starta en flyttfirma? Att fixa en hemsida är ganska enkelt gjort idag, med de verktyg som finns. Det finns inga krav på att kunna skriva långa rader av avancerad kod. Med det sagt, så kan det ändå ta en del tid att sätta sig in i dessa verktyg. När man startar ett företag har man annat att göra, så det är givet att man kanske inte har tiden att sätta sig in i det själv. Att då gå till webbyrå kan vara den bästa idén.

Struktur
Idag kan en trend skönjas för hur hemsidor åt tjänsteföretag för flyttfirmor byggs upp. Det är inget måste att gå efter detta givetvis, men det tycks fungera bra för många. Vanligt är att det finns en snygg headerbild högst upp – kanske på er flyttbil eller på er flyttfirma när ni arbetar – med en rubrik över den. I rubriken kan det till exempel stå ert företagsnamn, en slogan och ett erbjudande, till exempel ”Låga fasta priser på flytt i hela Sverige”.

Under headerbilden är tydlighet också önskvärt. Till exempel kan det vara bra att skylta med att man har yrkestrafiktillstånd, de rätta försäkringarna och att man tillämpar de allmänna branschavtal som finns.

Referenser och omdömen
Många experter kan vittna om att det inger förtroende att skylta med goda referenser och omdömen. Vissa väljer att ha hela sektioner eller undersidor med goda omdömen från kunder. Andra väljer att infoga omdömen från ”recensionsplattformar”, som kan signalera oberoende. Även det här går givetvis att manipulera, men det kan minska risken för att någon skulle tro att omdömena din flyttfirma helt enkelt är fake.

Call to Action
Inom konvertering och internetmarknadsföring talar man ofta om Call to Action, och hur detta ska utformas. Det finns studier och tester som visar att det är skillnad på knappfärg och knappstorlek, till exempel. Om ni är en flyttfirma som ska bygga en hemsida kan det vara bra att diskutera detta med er webbyrå, alternativt att ni tittar på det själva om ni ska göra sidan själv.

Att göra hemsidan själv
Enklare hemsidor kan byggs ofta med WordPress. Förvisso finns det utrymme att även bygga mer komplexa sidor, men tröskeln för att komma igång är ganska låg. Genom att köpa en domän, ett konto på ett webbhotell och installera WordPress på domänen, så kan du komma igång ganska snabbt. Det finns mallar och gott om guider på nätet som passar nybörjare.