Vilka tjänster kan flyttfirmor erbjuda, förutom själva transporten?

Flyttjänst

När det är flyttdags finns det en rad moment, förutom själva transporten, som måste avklaras. Hit hör bland annat nedpackning, uppackning, nedmontering av möbler och flyttstädning. Det här är exempel på saker som de flesta flyttfirmor kan hjälpa till med, utöver själva transporten. I den här texten kan du läsa mer om vad du kan beställa från en flyttfirma. En del tjänster passar sig bra att beställa på samma gång, och om man beställer fler tjänster från en och samma firma, finns chans till ett bra pris.

Flyttstädning

Många flyttfirmor har ett nära samarbete med städfirmor, och kan således även erbjuda kunden flyttstädning som tjänst. En del har städutrustning och personal själva för det ändamålet. En flyttstädning har ganska högt ställda krav på sig, och det gäller att den utförs på rätt sätt. Annars finns risken att du får klagomål i efterhand, vilket kanske inte är så roligt när du själv har fullt upp med att komma in i den nya bostaden. Det är dock långtifrån alla som erbjuder detta.

Nedmontering samt montering av möbler

För att transporten ska gå smidigt och säkert till, så rekommenderas det att man tar isär större möbler. Mindre föremål i bohaget, så som byråer, sängbord och soffbord till exempel, kan normalt transporteras som de är. Garderober, sängar och stora soffor kan dock i mer eller mindre utsträckning behöva plockas isär. Om du inte vill göra det här själv, så kan din flyttfirma troligtvis hjälpa dig. Räkna givetvis med att det kostar lite extra.

Magasinering

flyttlåda

Magasinering är något som kan behövas i samband med en flytt, och sannolikheten är att din flyttfirma kan erbjuda hjälp med detta. Tänk dock på att det inte är alla flyttfirmor Göteborg som kan göra det, så tala med firman på förhand om detta. Om det här är avgörande för dig, och firman inte kan erbjuda det, så kan det vara läge att anlita någon annan.

Ned- och uppackning

En stor del av flytten handlar om att packa ned saker i lådor. Ömtåliga föremål måste packas på ett säkert och varligt sätt. Till exempel kan tallrikar lindas in med silkespapper, och botten på kartonger med känsliga saker vadderas.

När en packmästare står för packningen är det flyttfirman som har ansvar om något går sönder under transporten. Det har de normalt också – men inte om det kan anses bero på felaktig packning, och det är kunden som har utfört den.

//Erika