Mögelbesiktning 

Mögel är något som många människor drabbas av någon gång i sitt liv. Om du tror att du har råkat ut för mögel i ditt eget hem är det väldigt viktigt att du bokar in en mögelbesiktning. Därför kommer vi i denna artikel gå igenom vad du behöver göra innan du bokar in en mögelbesiktning, vad du ska tänka på innan du bokar en mögelbesiktning och vad du behöver göra efter en mögelbesiktning. 

Detta behöver du göra innan en mögelbesiktning 

Innan en mögelbesiktning behöver du titta om du ser några spår efter fukt eller mögel. Om du ser spår efter mögel är det viktigt att du tittar upp så att det inte är svartmögel du har drabbats av. Om det skulle vara så att du har drabbats av svartmögel behöver du informera företaget du ska anlita om att du eventuellt har råkat ut för svartmögel. Svartmögel kan nämligen vara farligt för hälsan och därför måste företaget du ska anlita vara medvetna om det så att det har rätt resurser. Innan du bokar in en mögelbesiktning bör du också kontrollera om det finns fukt någon annanstans i huset. Detta kan vara bra att ta reda på så att verkligen all fukt eller misstanke om fukt kan bli utredd.

Detta bör du tänka på innan du bokar in en mögelbesiktning 

Innan du bokar in en mögelbesiktning för vattenläcka finns det några saker som du bör tänka på. Dessa saker kommer vi att gå igenom här nedan. 

  • Anlita rätt företag för en mögelbesiktning 

Det är väldigt viktigt att du anlitar rätt företag som gör mögelbesiktningen. Företaget du anlitar bör ha erfaren och utbildad personal så att besiktningen blir gjort på rätt sätt och inget missas. För att veta om företaget du vill anlita har erfaren och utbildad personal kan du antingen läsa om företaget på deras hemsida eller läsa kunders recensioner om företaget. Du kan också ringa direkt till företaget och prata med dem. 

  • Be om en offert 

Det är alltid bra att be om en offert innan du anlitar ett företag. Då får du ett ungefärligt pris på vad mögelbesiktningen kommer att kosta dig. Att be om en offert gör du enklast via företagets hemsida men du kan också ringa direkt till företaget. 

Detta bör du göra efter en mögelbesiktning 

Beroende på resultatet av mögelbesiktningen finns det några olika saker som du bör göra efteråt. Om det visar sig att du har drabbats av mögel är det viktigt att du håller efter och kanske byter ut, till exempel, en del av taket om det är taket som är mögelskadat. Det är då viktigt att du torkar torrt där det är vatten och ställer en hink under så att det inte bildas mer mögel på andra ställen.